RETEAUA NATIONALA DE ASISTENTA MATERNALA are nevoie de reevaluarea conditiilor de obtinere a atestatului, procedurile de atestare si statutul asistentului maternal

Proiectul hotărârii de guvern privind condițiile de obținere a atestatului, procedura de atestare și statutul asistentului maternal la care lucrează experții Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse împreună cu cei ai ANPDCA a fost subiectul discuțiilor de astăzi cu structurile asociative și sindicate din domeniul asistenței sociale.

Una dintre propunerile specialiștilor din sistemul de protecție specială, pentru a crește gradul de profesionalizare a actualei rețele de asistență maternală, a fost impunerea unor condiționalități privind vârsta și nivelul de educație pentru atestarea ca asistent maternal. Un asistent maternal nu mai poate depăși vârsta standard de pensionare (65 de ani), cum de asemenea, diferența de vârstă între asistentul maternal și copilul luat în plasament nu poate fi mai mică de 18 ani și mai mare de 57 de ani.

Un factor de noutate introdus în actul normativ îl constituie certificatul de integritate comportamentală a viitorului asistent maternal. La fiecare doi ani devine obligatorie evaluarea activității asistentului maternal. De asemenea, o persoană care vrea să fie asistent maternal trebuie să facă dovada unui venit indiferent de sursă. Modificări au fost aduse și la numărul de copii care pot fi dați unui asistent maternal. Excepțiile pot să apară doar dacă vorbim de frați.

Oficialii din ministerul de resort spun că prin acest proiect de act normativ persoanele care doresc să devină asistenți maternali vor fi selectate, evaluate și atestate, astfel încât să fie asigurată creșterea calității actului de îngrijire a copiilor aflați în sistemul de protecție specială.

Articolul RETEAUA NATIONALA DE ASISTENTA MATERNALA are nevoie de reevaluarea conditiilor de obtinere a atestatului, procedurile de atestare si statutul asistentului maternal a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

Photo Secretele unei recolte bogate: Cum să-ți îmbunătățești solul pentru o producție maximă Previous post Secretele unei recolte bogate: Cum să-ți îmbunătățești solul pentru o producție maximă
Next post Energie solară în Agricultură: Beneficiile și utilitatea panourilor fotovoltaice