Brutarii profesionisti, dar si amatorii, folosesc drojdie uscata intr-o gama larga de retete, de la paine si pana la gogosi. Acest agent de crestere popular este perfect pentru a face aluaturi elastice si pufoase. Daca vrei sa folosesti drojdie uscata in retetele tale si ai nevoie de inspiratie, continua sa citesti si descopera care sunt cele mai populare preparate in care este folosita aceasta drojdie!
Painea clasica
Drojdia este esentiala in prepararea painii. Indiferent daca preferi o paine artizanala sau o paine moale pentru sandvisuri, drojdia uscata ajuta aluatul sa creasca si sa dezvolte o textura placuta. Pentu a face paine, pur si simplu combina faina, apa, sarea si drojdia si lasa „magia” sa se intample, pe masura ce drojdia se activeaza si fermenteaza aluatul.
Aluat de pizza
Drojdia este un ingredient cheie in realizarea alatului de pizza, iar drojdia uscata da intotdeauna rezultate foarte bune. Combinand faina, apa, agentul de crestere si un praf de zahar, poti face o crusta delicioasa de pizza, crocanta si elastica. Nu uita ca timpii de dospire si coacere au o influenta foarte mare asupra rezultatului final.
Rulouri cu scortisoara
Exista putine lucruri care sunt mai apetisante decat rulourile cu scortisoara proaspat coapte. Drojdia joaca un rol vital in crearea texturii moi si pufoase a acestor delicii. Amesteca drojdia cu lapte cald, zahar si faina, las-o sa creasca, apoi intinde aluatul, unge-l cu unt si presara o cantitate generoasa de scortisoara si zahar. Taie si modeleaza aluatul in rulouri, lasa-le sa creasca din nou si coace-le pana cand devin aurii.
Covrigi
Covrigii sunt printre cele mai populare gustari rapide. Combina drojdia cu apa calda, zahar si sare. Amesteca faina pentru a crea un aluat ferm, apoi lasa-l sa creasca inainte de a-l modela in inele. Fierbe covrigii pana sa ridica la suprafata apei, apoi coace-i pana devin aurii si crocanti pe exterior, dar moi pe interior. Pot fi savurati simpli sau cu toppingurile preferate.
Focaccia
Aceasta paine italiana este cunoscuta pentru textura moale. Pentru a o prepara, combina drojdia uscata cu apa calda si zahar, apoi amesteca faina, uleiul de masline si sarea pentru a obtine un aluat fin. Lasa-l sa creasca pana isi dubleaza volumul, apoi intinde-l cu degetele intr-o tava de copt si acopera-l cu ierburi, usturoi si ulei de masline. Coace focaccia pana devine aurie, iar bucataria se va umple de aroma minunata a painii proaspete si a condimentelor.
Gogosi. Combina drojdia uscata cu laptele cald, zaharul si untul topit. Adauga faina, sarea si nucsoara si formeaza aluatul. Lasa-l sa creasca, apoi intinde-l si taie-l cu un pahar sau o forma pentru gogosi. Lasa gogosile sa creasca din nou inainte de a le praji in baie de ulei pana se rumenesc. Pudreaza-le cu cu zahar sau unge-le cu glazura preferata.
Dupa cum poti vedea, drojdia uscata este un agent de crestere versatil, fiind potrivit atat pentru aluaturile dulci, cat si pentru cele sarate.
Daca esti in cautarea celor mai bune drojdii naturale, care sa iti ofere mereu rezultatele asteptate, pe Lesaffre.ro gasesti toate cele necesare pentru a obtine aluaturi dospite corect! Incearca-le si gusta diferenta!