Sibiul are, de-acum, Parcul Belvedere! Mirific! Ploiesti, pe ce planeta esti?

Parcul Belvedere a fost inaugurat vineri, 11 august – un nou spațiu verde pentru relaxare și timp liber! Parc amenajat de la zero, o SPLENDOARE!

A fost o mare de oameni, majoritatea copii și tineri. Și cu siguranță așa va fi aici zi de zi!

„Calitatea locuirii în Sibiu crește prin astfel de amenajări. Noul parc adaugă suprafeței de zone verzi din Sibiu peste 6,4 hectare și va fi în același timp un spațiu pentru relaxare în aer liber și pentru activități sportive sau de recreere. Fie că este vorba despre o plimbare, joaca pentru cei mici sau despre practicarea minigolfului, fotbalului sau baschetului, Parcul Belvedere va fi un punct de atracție și de întâlnire a comunității. Este primul parc amenajat în Sibiu în ultimii 30 de ani și, mai mult, este un proiect de reconversie urbană prin care un teren viran primește utilitate publică. Îi invit pe toți sibienii să se bucure de parc și nu doar pe cei care locuiesc în zonă.”, a declarat primarul Astrid Fodor în deschidere.

Deschiderea festivă a inclus activități și ateliere pentru copii și adulți care au pus în valoare toate dotările parcului, precum și un spectacol cu drone. Sibienii au fost invitați să urmărească  demonstrații de exerciții fizice, minigolf, fotbal, baschet și ciclism pe pump track, dar și demonstrații de magie și să participe la un atelier educativ despre plantele din Parcul Belvedere și unul despre colectarea selectivă corectă a deșeurilor, un atelier de pictat ghivece de flori și un atelier informativ despre îngrijirea unui parc. Seara s-a încheiat cu spectacolul realizat de drone pe cerul Parcului Belvedere.

*CUM VĂ PUTEȚI PETRECE TIMPUL ÎN PARCUL BELVEDERE? 

-Plimbări pe aleile noului parc sau relaxare în zona cu hamace

-Fotbal, baschet, handbal și volei pe terenul multifuncțional

-Minigolf

-Calistenics/workout/fitness

-Pump track, în zona special amenajată pentru bicicliștii pasionați de trick-uri

-Ture pe minitiroliană sau pe slack line

-Joacă în locurile special amenajate pentru cei mici

-Animalele de companie au spațiul lor special.

PLOIEȘTI, UNDE EȘTI?????

Articolul Sibiul are, de-acum, Parcul Belvedere! Mirific! Ploiesti, pe ce planeta esti? a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

Previous post CAND CONSTIENTIZEZI VALOREA SI ROLUL MOSTENIRII MULTISECULARE A COMUNITATII: Peste 11.000 de vizitatori in acest an in turnurile de pe CEA MAI FRUMOASA STRADA din SIBIU. LA PLOIESTI?
Next post Doina Dumbravestilor, lectie despre romanism la Parada Portului Popular de la Valenii de Munte