Îngrăşăminte foliare pentru horticultură: o alegere inteligentă

O alegere smart a antreprenorilor care îşi doresc culturi sănătoase şi, bineînţeles, bogate, tehnologia îngrăşămintelor foliare presupune o metodă foarte eficientă şi dinamica de nutriţie a culturilor. Aceasta permite hrănirea optimă a plantelor, prin aplicarea îngrăşămintelor foliculare lichide sau solide, îmbunătățind sănătatea şi fertilitatea acestora şi, de asemenea, corectând eventualele carențe care se pot constata la culturi diverse.

Formula îngrăşământului foliar este fundamentată de un amestec de microelemente foarte important pentru o bună dezvoltare a plantelor. Un astfel de îngrăşământ este recomandat de utilizat pentru culturile de câmp sau legume, asigurând beneficii substanţiale pentru dezvoltarea platelor.

Argumente pro utilizarea îngrăşămintelor foliare pentru culturi

Îngrăşământul foliar conţine potasiu, ceea ce înseamnă că îmbunătăţeşte calitatea solului. Deşi este foarte important pentru dezvoltarea optimă a plantelor, specialiştii recomandă utilizarea sa cu prudenţă, în conformitate cu recomandările pentru produs. În caz contrar, va anula efectul dorit.

Între alte beneficii ale îngrăşămintelor foliare pentru horticultură, următoarele sunt foarte importante:

  • corectează în timp foarte scurt dezechilibrele nutritive, ameliorând deficienţele de nutrienţi;
  • furnizează nutrienţi direct prin frunze;
  • îmbunătăţeşte randamentul şi calitatea culturilor;
  • promovează absorbţia eficientă a nutrienţilor;
  • stimulează dezvoltarea rădăcinilor.

Puritatea ingredientelor din îngrăşămintele foliare şi gama de substanţe nutritive disponibile, inclusiv azot, fosfor, potasiu şi microelemente, reprezintă instrumentul perfect pentru a preveni şi corecta deficienţele nutritive cu care se pot confrunta culturile.

Când se recomandă utilizarea îngrăşămintelor foliare?

Hrănirea foliară este o soluţie excelentă în situația în care rădăcina plantei este compromisă sau când nutriţia solului este inadecvată. Este ideală atunci când absorbţia rădăcinilor este afectată de factori externi, cum ar fi solurile prea reci sau prea calde, solurile cu pH ridicat, prezența excesivă a buruienilor sau infestarea cu nematozi.

De asemenea, îngrăşămintele foliare sunt ideale ca instrument preventiv, pentru a evita carențele şi a reduce situaţiile de stres.

Exemple de îngrăşăminte foliare folosite cu succes în horticultură

Îngrăşămintele foliare pot fi achiziţionate inclusiv online, dintr-un magazin cu o ofertă variată în ceea ce priveşte tipul de cultură pentru care sunt recomandate, cantităţile în care sunt ambalate şi preţurile la care sunt comercializate.

Exemplele de mai jos includ îngrăşăminte foliare care se pot achiziţiona dintr-o ofertă generoasă cu astfel de produse, care poate fi consultată aici.

Îngrăşământ foliar pentru viţa de vie

Plonvit Phospho 11/53/5 este un îngrăşământ foliar NPK cristalin, potrivit şi pentru viţa de vie. Este solubil în apă şi conţine o gamă largă de macro şi microelemente precum azot, bor, cupru, fier, mangan, molibden, oxid de potasiu, pentaoxid de fosfor şi zinc. În mod deosebit este apreciat pentru concentraţia sa ridicată de fosfor, un mineral cu un rol esenţial pentru procesele fiziologice ale plantelor și un component cheie al acizilor nucleici, glucidelor, lipidelor şi protidelor (substanţe de rezervă).

Îngrăşământul folicular Plonvit Phospho stimulează dezvoltarea şi regenerarea sistemului radicular al plantelor, îmbunătăţeşte legarea florilor şi sprijină acumularea de substanţe de rezervă în seminţe, fructe şi tuberculi. Îmbogăţit cu formula inovatoare INT, le asigură plantelor o nutriţie optimă cu macro şi microelemente, contribuind astfel în mod esențial la obţinerea unor recolte superioare şi de înaltă calitate. Aplicarea sa se recomandă după perioade cu temperaturi scăzute sau pe soluri acide şi bazice, situaţie în care se poate vorbi despre o absorbţie limitată a fosforului prin rădăcini.

Îngrăşământ foliar pentru cereale

Ferticover Nitron este un fertilizant foliar concentrat pe bază de azot, esenţial pentru dezvoltarea rapidă a plantelor. Este recomandat pentru cereale, porumb şi floarea soarelui. Acest îngrăşământ combină toate cele trei forme de azot – amoniacal, nitric şi ureic -, optimizând absorbţia şi asimilarea acestuia. De asemenea, include microelemente importante în proporţii adecvate pentru a susţine procesele metabolice ale plantelor.

În final este important de menționat că soluțiile care susțin sănătatea plantelor și dezvoltarea armonioasă a culturilor sunt la un click distanță de fermierii mari și mici care își propun să obțină recolte bogate. Faptul că pot fi achiziționate online este un avantaj la îndemâna oricui.

Previous post Hora Unirii, in „leaganul” Perinitei, jucata de peste 150 de copii si dascali
Next post De ce este esențial ca agricultorii să își asigure culturile agricole?!