Carne de pui de tara: afla de ce sa o cumperi si cum sa o prepari!

Cand vine vorba de alegerea carnii, tot mai multi oameni acorda atentie surselor. O optiune care a castigat popularitate in ultimii ani este carnea de pui de tara. Acest tip de pui este crescut intr-un mod mai uman si mai natural, carnea fiind mai sanatoasa si mai gustoasa. Continua sa citesti si descopera de ce carnea de pui de tara este o alegere excelenta. Bonus iti oferim o reteta delicioasa de rulada din pui de tara la cuptor.

Pasarile de tara de la ferma au acces la curti exterioare, li se permite sa se plimbe liber in aer liber, respira aer proaspat, se bucura de soare si au dieta naturala bazata pe grane, fara faina de oase sau alte suplimente care le-au putea accelera cresterea. Acest lucru este in contrast cu puii crescuti in mod conventional, industrial, ce sunt de obicei crescuti in custi, au putin spatiu la dispotie si sunt hranite cu mancare imbogatita cu antibiotice si hormoni.

Nu este un secret ca gaina de tara face intotdeauna mancarea mai buna si mai hranitoare, acest lucru se datoreaza in principal dietei mai variate cu care pasarile sunt hranite de catre fermieri. De asemenea, accesul la curtile exterioare le scade nivelul de hormoni de stres din corp, ce poate face gustul si textura carnii sa fie mult mai bune.

Carnea de pasari de tara de vanzare poate fi mai scumpa decat cea de la pasarile crescute industrial, totusi, dupa cum ai citit, exista o adevarata diferenta intre calitatea carnii.

Iata o reteta simpla de rulada de pui de tara perfecta pentru cinele in familie, pe cat de usor de facut pe atat de delicioasa este!

Ingrediente:

  • 4 bucati de piept de pui de tara (aproximativ 600g)
  • 120g sau 8 felii de prosciutto
  • 30 g de frunze proaspete de spanac
  • 50g cana de parmezan ras
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 150g bacon
  • Sare si piper dupa gust
  • Scobitori pentru fixarea rulourilor

Instructiuni:

  • Preincalzeste cuptorul la 190°C.
  • Aseaza fiecare piept de pui pe un tocator si foloseste un ciocan de carne pentru a-l bate pana carndea devine frageda si are o grosime uniforma.
  • Condimenteaza fiecare piept de pui cu sare si piper dupa gust.
  • Aseaza doua felii de prosciutto deasupra fiecarui piept de pui.
  • Peste prosciutto pune o mana de frunze de spanac.
  • Presara parmezan ras si usturoiul tocat deasupra spanacului.
  • Ruleaza strans pieptul de pui si fixeaza-i cu scobitori.
  • Inveleste fiecare piept de pui in bacon.
  • Aseaza rulourile de pui intr-o tava de copt si coace-le timp de 25-30 de minute sau pana cand puiul este gatit.
  • Scoate scobitorile inainte de a servii rulourile de pui de tara.

Pofta buna!

Carnea de pasare de tara este versatila si o poti folosi si in alte preparate, precum ostropel, supa de pui de tara, pilaf, curry, iar exemplele pot continua.

Daca vrei sa te bucuri de beneficiile carnii de pasare (gust, textura si nutrienti) si sa regasesti in farfurie gustul copilariei, precum cel al mancarii pe care o gateau bunicii tai, la Ograda Verde gasesti o gama variata de produse de carne si nu numai!

De la ferma direct pe masa ta. Comanda acum cele mai bune produse de tara de la Ograda Verde!

Previous post O noua gradinita la Valea Doftanei! Lucrarile au fost deja demarate!
Next post Motocoase electrice – ghid rapid pentru o achizitie inspirata!