Aripile de curcan sunt delicioase si sunt totodata si un ingredient versatil. Cu putina imaginatie, poti gati multe feluri de mancare savuroase. Mai mult, daca folosesti carne de pasari de tara, mancarea ta va fi mai sanatoasa si mult mai gustoasa!
Daca esti in cautare de idei de mancaruri cu carne de pasare, iata cateva retete simple cu aripi de curcan!
1. Aripi de curcan la cuptor cu condimente
Incepe cu o reteta simpla si rapida: aripi de curcan la cuptor. Ai nevoie de aripi de curcan, ulei de masline, sare, piper, usturoi, boia dulce si cimbru. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Condimenteaza aripile cu ulei de masline si mirodenii, apoi aseaza-le pe o tava cu hartie de copt. Coace-le timp de 45 de minute sau pana devin aurii si crocante. Carnea de pasari de tara va avea un gust deosebit de bun si natural.
2. Tocana de aripi de curcan cu legume
O tocana de aripi de curcan cu legume este perfecta pentru zilele racoroase. Ai nevoie de aripi de curcan, ceapa, morcovi, telina, cartofi, rosii si cateva condimente: foi de dafin, sare si piper. Intr-o cratita mare, rumeneste aripile de curcan, apoi adauga legumele taiate si condimentele. Acopera cu apa si lasa totul sa fiarba la foc mic timp de doua ore. Carnea de pasari de tara isi va elibera toate aromele in aceasta tocana delicioasa.
3. Aripi de curcan la gratar
Aripile de curcan la gratar sunt o alegere excelenta pentru o masa in aer liber. Pregateste o marinada din ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, rozmarin, sare si piper. Marineaza aripile de curcan timp de cateva ore, apoi gateste-le pe gratar pana sunt bine facute. Aroma fumului combinata ce cea a marinadei se potriveste perfect cu aroma naturala a carnii de pasari de tara.
De ce carnea de pasari de tara este mai sanatoasa si mai gustoasa?
Carnea de pasari de tara este recunoscuta pentru calitatile sale superioare, in special daca o comparam cu carnea pe care o cumparam de obicei din supermarket-uri. Iata de ce este mai sanatoasa si mai gustoasa:
1. Fara conservanti si antibiotice
Pasarile de tara sunt crescute natural, fara multe chimicale. Nu primesc antibiotice in exces, ceea ce inseamna ca mancarea ta este mai curata si mai sanatoasa. Spre deosebire de pasarile crescute industrial, care primesc multe medicamente in scop preventiv, pasarile de tara traiesc o viata mult mai sanatoasa – deci nu au nevoie de medicamente -, carnea lor fiind mai sigura pentru consum.
2. Mai nutritiva
Pasarile de tara au o dieta variata si evident, complet naturala. Din acest motiv, carnea lor este bogata in nutrienti esentiali, cum ar fi Omega-3, vitamine si minerale. Acizii grasi Omega-3 sunt buni pentru inima, ficat si creier, iar vitaminele si mineralele sunt foarte bune pentru imunitate.
3. Gust mai bun
Carnea de pasari de tara are, fara doar si poate, un gust mai intens. Este mai suculenta si mai aromata datorita stilului de viata mai activ al pasarilor, precum si alimentatiei naturale.
Cei care au incercat-o stiu ca diferenta de gust este semnificativa!
Vrei sa gatesti si tu cu carne de pasare de tara? Gasesti de vanzare chiar la ferma Ograda Verde.
Incearca aripile de curcan si alte produse de la aceasta ferma si bucura-te de gustul autentic si sanatos al carnii de pasare. Viziteaza magazinul online cu produse de tara Ograda Verde unde gasesti mai multe informatii si unde poti plasa o comanda de carne proaspata, naturala!