Birouri de închiriat – o strategie la îndemână care te poate ajuta să reduci numărul zilelor de work from home

A trecut ceva vreme de la încheierea oficială a pandemiei COVID -19, dar efectele acesteia încă se resimt pe piața muncii din România, dar și din afară. Potrivit studiilor, peste 60% dintre angajați continuă să lucreze de acasă și ar accepta să se întoarcă la birou numai în situația în care li s-ar cere acest lucru. Mai mult decât atât, aproape jumătate dintre salariați susțin că și-ar căuta un alt job dacă li s-ar impune să lucreze în mod exclusiv de la birou.

Cu toate acestea, nevoia de contact și vidul de socializare produs de fenomenul work from home lasă spațiu de construire al unei strategii de abordare a problemei. De exemplu, o strategie la îndemână care te poate ajuta să îți convingi angajații să reducă numărul zilelor de work from home este alegerea unor birouri de inchiriat în business park-uri care să le ofere multiple facilități și posibilități de socializare.

Potrivit informațiilor pe care le avem din piață, de la clienții și partenerii ESOP, ultimele luni au fost marcate de o reluare a deciziilor de revenire la birou și de reorganizare a sediilor, mai ales a spațiilor de socializare, componentă care a lipsit cel mai mult în perioada pandemiei. De la săli de ședință mai spațioase și spații create special pentru a socializa – de tip corner care să semene cu un living, companiile încearcă să readucă oamenii împreună, pentru o colaborare mai bună și sinergii intre și inter-departamentale”, afirmă Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting | Corfac International.

birouri de inchiriat

Cum poate influența alegerea unor birouri de închiriat activitatea și relația dintre angajați?

Alegerea unor birouri moderne contribuie în mod esențial la îmbunătățirea performanțelor   angajaților și a rezultatelor companiei.  Iată de ce reunirea echipei în birouri de închiriat poate avea efecte pozitive:

  • autodisciplină – desfășurarea activității profesionale în cadrul unui spațiu dedicat acesteia contribuie la setarea unei discipline mai riguroase. În cazul muncii de acasă, angajații se pot lăsa distrași de diverse activități care le pot influența gradul de concentrare, motivația și atenția;
  • evaluarea angajaților – în cazul desfășurării activității în cadrul unor spații de birouri de închiriat, angajatorul poate observa mai ușor comportamentele și relațiile dintre angajați. Astfel, acesta are o imagine realistă asupra implicării și efortului pe care salariații îl depun în vederea realizării task-urilor zilnice;
  • integrarea facilă a noilor colegi – noile business park-uri pun la dispoziția clienților spații de relaxare și de socializare, care favorizează interacțiunile între colegi. Astfel, angajații tăi vor putea să se cunoască mai bine între ei și vor putea dezvolta relații sănătoase. Acest lucru se va reflecta și în performanțele companiei tale, deoarece aceștia vor învăța să își aprecieze calitățile și să suplimenteze slăbiciunile colegilor de echipă;
  • imagine – alegerea unor birouri de închiriat în business park-uri moderne poate fi o strategie bună de a atrage noi angajați și o motivație în plus pentru cei vechi. Totodată, un sediu elegant și cu multiple facilități reprezintă o carte de vizită în fața clienților și potențialilor parteneri de afaceri.

Contactează agenții imobiliari din cadrul echipei ESOP Consulting și asigură-te că vei găsi spațiul ideal pentru activitatea companiei tale! În plus, beneficiezi de 0% comision de intermediere imobiliară și oferte personalizate, astfel încât să fii sigur că alegi un sediu în acord cu interesele angajaților și business-ului tău.

Articolul Birouri de închiriat – o strategie la îndemână care te poate ajuta să reduci numărul zilelor de work from home apare prima dată în Primar in Prahova.

Previous post ZARAZA mentine traditia: un nou spectacol… SOLD OUT!
Next post SENATUL NU VREA CARNE SINTETICA in magazinele romanesti si nici pe mesele romanilor!